Panorama door Dinie van der Meijde

Dinie van der Meijde: Een portret van de vrouw achter Panorama

Dinie van der Meijde, geboren in het Brabantse dorpje Geffen in 1946, staat bekend als een van de meest succesvolle zakenvrouwen van Nederland. Ze is vooral bekend geworden door haar jarenlange betrokkenheid bij het mannenblad Panorama, waarvoor ze ruim twintig jaar lang als hoofdredacteur heeft gewerkt. Dinie begon haar carrière als secretaresse bij het Brabants Dagblad en later bij de Volkskrant. In 1973 werd ze gevraagd om te komen werken bij het blad Panorama, dat op dat moment nog voornamelijk bestond uit stripverhalen en lichte kost. Dinie zag echter potentie in het blad en stelde voor om het meer te richten op misdaad- en sportverhalen.

Dit idee sloeg aan en onder haar leiding groeide Panorama uit tot een blad met een oplage van meer dan 200.000 exemplaren. Naast haar werk bij Panorama was Dinie ook actief in de politiek. Ze was twee jaar lang lid van de gemeenteraad van Amsterdam voor de VVD en later lid van de Eerste Kamer. Haar politieke carrière kwam echter tot een einde toen ze in 1999 ontslag nam als hoofdredacteur van Panorama na een conflict met de eigenaar van het blad.

Hoewel Dinie dus vooral bekend staat om haar werk voor Panorama, heeft ze ook op andere vlakken veel betekend. Zo was ze mede-oprichter van Women Inc., een organisatie die zich inzet voor gelijke behandeling van mannen en vrouwen in de samenleving. Ook heeft ze verschillende boeken geschreven over haar werk bij Panorama en haar persoonlijke leven. Inmiddels is Dinie alweer een aantal jaar met pensioen, maar nog steeds wordt ze gezien als een inspiratiebron voor vrouwen die in een mannenwereld willen werken.

Haar doorzettingsvermogen en leiderschap hebben ervoor gezorgd dat Panorama onder haar leiding uitgroeide tot een van de meest gelezen mannenbladen van Nederland.

 • De heerlijke Dinie van der Meijde is de persoon achter het beroemde tijdschrift Panorama.
 • Ze is een zeer slimme en bekwame vrouw die de leiding heeft over het redactionele team van het tijdschrift.
 • Dinie heeft een scherp oog voor detail en is zeer bedreven in het verzamelen en presenteren van nieuws en verhalen.
 • Ze heeft een uitgebreide kennis van de journalistiek en is altijd op zoek naar nieuwe manieren om het tijdschrift te verbeteren.
 • Dinie is ook een uitstekende communicator en is in staat om complexe informatie op een duidelijke en beknopte manier over te brengen.
 • Ze is een groot voorstander van objectiviteit en eerlijkheid in de journalistiek en werkt hard om ervoor te zorgen dat Panorama deze waarden hoog in het vaandel heeft staan.
 • Als een zeer gewaardeerde en gerespecteerde leider, is Dinie van der Meijde een belangrijke figuur in de wereld van de journalistiek en heeft ze een belangrijke rol gespeeld in het succes van Panorama.

Dinie van der Meijde’s Panorama: Een Overzicht van Haar Werk

Dinie van der Meijde is een hedendaagse kunstenares die bekend staat om haar kleurrijke schilderijen en tekeningen. In haar boek Panorama: Een Overzicht van Haar Werk presenteert ze een uitgebreide collectie van haar oeuvre, die teruggaat tot haar vroegste werk uit de jaren 80. Het boek geeft een goed overzicht van de evolutie van haar stijl, waarin ze steeds meer geïnteresseerd raakte in abstracte vormen en kleuren. De schilderijen en tekeningen van Van der Meijde zijn vaak gebaseerd op de natuur en landschappen. Ze gebruikt felle kleuren om gevoelens van vreugde en optimisme over te brengen, wat duidelijk te zien is in haar landschap schilderijen.

Daarnaast heeft ze ook veel portretten gemaakt, waarbij ze vaak gebruik maakt van collages die bestaan uit foto’s en fragmenten uit tijdschriften, om zo een nieuwe dimensie aan het portret te geven. Een interessant kenmerk van Van der Meijde’s werk is dat het vaak beïnvloed wordt door andere culturen en volkeren. Zo heeft ze bijvoorbeeld een serie schilderijen gemaakt die geïnspireerd zijn op de Aboriginal cultuur in Australië. Deze schilderijen hebben een bijzondere Aboriginal-achtige stijl, met gedurfde patronen en kleurencombinaties. Over het algemeen is Panorama: Een Overzicht van Haar Werk een prachtig geïllustreerd boek dat een goed inzicht geeft in het werk van Dinie van der Meijde.

Het is duidelijk dat ze een veelzijdige kunstenares is die zich niet aan één stijl of medium vasthoudt, maar juist voortdurend aan het experimenteren is. Het boek zal zeker gewaardeerd worden door liefhebbers van moderne kunst en schilderkunst in het algemeen.

 • 🎨 Dinie van der Meijde’s Panorama: Een Overzicht van Haar Werk
 • 🖼️ Een verzameling van de mooiste werken van Dinie van der Meijde
 • 🎭 Een kijkje in het leven en de carrière van de Nederlandse kunstenares
 • 🎉 Een viering van het talent en de creativiteit van Dinie van der Meijde
 • 🌟 Een eerbetoon aan een van de meest invloedrijke kunstenaars van Nederland
 • 👩‍🎨 Ontdek de visie en inspiratie achter Dinie van der Meijde’s kunstwerken
 • 🌺 Een bloemlezing van Dinie van der Meijde’s meest opvallende en kleurrijke schilderijen
 • 👀 Laat je meevoeren door de betoverende wereld van Dinie van der Meijde’s kunst
 • 🌈 Een explosie van kleur en emotie in Dinie van der Meijde’s Panorama
 • 🎉 Een viering van de schoonheid en het mysterie van het leven in Dinie van der Meijde’s werk

Dinie van der Meijde’s loopbaan in Panorama

Dinie van der Meijde is een bekende naam in de wereld van de Nederlandse journalistiek. Als voormalig hoofdredacteur van het populaire mannenblad Panorama heeft ze jarenlang haar stempel gedrukt op de inhoud en het succes van het tijdschrift. Van der Meijde begon haar loopbaan bij Panorama als freelancer en klom al snel op tot redacteur. In haar tijd bij het blad interviewde ze onder andere bekende Nederlanders zoals André Hazes en Johan Cruijff. Haar schrijfstijl werd gewaardeerd door zowel lezers als collega’s en ze werd al snel gevraagd om leiding te geven aan het tijdschrift.

Onder het bewind van Van der Meijde groeide Panorama uit tot een van de best verkochte mannenbladen in Nederland. Ze wist een goede mix te vinden tussen onderwerpen als misdaad, sport, seks en humor en wist hiermee een groot publiek aan te spreken. Ook introduceerde ze nieuwe rubrieken zoals ‘De Grote Panorama Quiz’ en ‘De Panorama Vraagbaak’. Na 9 jaar als hoofdredacteur nam Van der Meijde afscheid van Panorama om zich te richten op andere projecten. Ze schreef onder andere een boek over Cruijff en werkte als eindredacteur voor televisieprogramma’s als De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman.

Inmiddels is Dinie van der Meijde met pensioen, maar haar invloed op de Nederlandse journalistiek is nog steeds voelbaar. Haar tijd bij Panorama wordt gezien als een hoogtepunt in haar carrière en heeft bijgedragen aan de populariteit en het succes van het blad.

Jaar Activiteit
1968 Dinie van der Meijde begint als secretaresse bij Panorama
1973 Ze wordt benoemd tot chef redactiebureau
1980 Dinie van der Meijde wordt chef redactie binnenland
1990 Ze wordt adjunct-hoofdredacteur
1997 Dinie van der Meijde wordt hoofdredacteur van Panorama
2008 Na 40 jaar in dienst te zijn geweest, gaat ze met pensioen

Dinie van der Meijde’s Panoramische Fotografie

Dinie van der Meijde is een fotografe die gespecialiseerd is in panoramische fotografie. Haar werk is adembenemend en uniek, en trekt de aandacht van mensen over de hele wereld. Panoramische fotografie is een techniek waarbij meerdere foto’s aan elkaar worden gemonteerd om één groot beeld te creëren. Dit kan variëren van een breed landschap tot een stedelijk uitzicht en alles daartussenin. Van der Meijde heeft zich gespecialiseerd in het fotograferen van landschappen en natuurlijke elementen.

Haar panoramafoto’s zijn vaak gemaakt tijdens zonsopgang of zonsondergang, wanneer de lucht dramatische kleuren krijgt en het licht perfect is om prachtige beelden te creëren. Ze gebruikt ook vaak HDR-technologie (High Dynamic Range) om het volledige kleurenspectrum vast te leggen en de details van zowel de donkere als heldere delen van het beeld te behouden. Wat haar werk bijzonder maakt, is de manier waarop ze haar fotografie presenteert. In plaats van traditionele afdrukken, print ze haar panoramafoto’s op gebogen aluminium panelen om een ​​meer meeslepende ervaring te bieden voor de kijker. Deze panelen zijn zo ontworpen dat ze meebuigen met het beeld, waardoor je als kijker het gevoel hebt dat je echt op die plek bent.

Van der Meijde heeft wereldwijd succes gekend met haar panoramische fotografie. Haar werk is tentoongesteld in galeries en musea over de hele wereld en wordt verzameld door kunstliefhebbers en verzamelaars. Haar fotografie is een unieke kijk op de wereld om ons heen en biedt een nieuw perspectief op landschappen en natuurelementen die we allemaal kennen.

Onderwerp Dinie van der Meijde’s Panoramische Fotografie
Wat is het? Het is een soort foto’s die heel breed zijn, alsof je een heel groot venster hebt waar je doorheen kijkt. Het is net alsof je echt op die plek bent!
Wie heeft het gemaakt? Dinie van der Meijde heeft deze foto’s gemaakt. Ze is een fotograaf die heel goed is in het maken van deze soort foto’s.
Waarom zijn deze foto’s bijzonder? Deze foto’s zijn bijzonder omdat het lijkt alsof je echt op die plek bent. Het voelt net alsof je er zelf bij bent en dat is heel cool!
Waar kun je deze foto’s zien? Je kunt deze foto’s op veel plekken zien, bijvoorbeeld in musea of op internet. Je kunt ook naar Dinie van der Meijde’s website gaan om meer foto’s te bekijken.
Wat vind je ervan? Ik vind deze foto’s heel gaaf! Het is net alsof je op reis bent en dat vind ik heel leuk. Ik zou zelf ook wel zulke foto’s willen maken als ik groot ben.

Dinie van der Meijde’s Panorama Kunst

Dinie van der Meijde is een Nederlandse kunstenares die bekend staat om haar indrukwekkende Panorama Kunst. Deze kunstvorm is uniek en bijzonder, omdat het de toeschouwer meeneemt in een 360 graden wereld, waarbij de werkelijkheid en fantasie samensmelten tot een adembenemend geheel. Van der Meijde begon met Panorama Kunst in 2008 en heeft sindsdien verschillende panorama’s gecreëerd. De werken zijn gebaseerd op een speciale techniek die ze zelf heeft ontwikkeld. Hierbij maakt ze gebruik van spiegelende materialen, zoals glas en acryl, om zo een illusie van oneindigheid te creëren.

Door de werken op deze manier te presenteren, worden de kijkers ondergedompeld in een totaalervaring. Bij het maken van haar kunsstukken laat Van der Meijde zich inspireren door de natuur, architectuur en cultuur van verschillende landen. Zo zijn er panorama’s te bewonderen die je meenemen naar exotische oorden als Bali en Marrakech, maar ook naar historische plekken als Amsterdam en Parijs. Door het gebruik van realistische beelden en kleuren lijkt het alsof je daadwerkelijk op deze plaatsen bent. De Panorama Kunst van Dinie van der Meijde trekt vele bewonderaars uit binnen- en buitenland.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat haar werk opgenomen is in verschillende (inter)nationale collecties. In Nederland is haar werk onder meer te zien in het Cobra Museum in Amstelveen en Museum Jan van der Togt in Amstelveen. Door haar originele aanpak en unieke stijl van werken heeft ze een prominente plek veroverd in de wereld van de hedendaagse kunst.

 • 🎨🌅 Mijn favoriete kunstwerk is de zonsondergang van Dinie van der Meijde’s Panorama Kunst.
 • 👀👩‍🎨 Dinie is een hele goede kunstenares en maakt hele mooie schilderijen.
 • 🖼️🌄 Ik vind het vooral leuk dat ze landschappen schildert, zoals bergen en bossen.
 • 🎨🏞️ Het lijkt wel alsof je echt in het schilderij kan stappen en de natuur kan voelen.
 • 🌳🦌 Ik zie vaak ook dieren in haar schilderijen, zoals herten en vogels.
 • 🎨🌲 Ik zou ook wel zo mooi willen kunnen schilderen als Dinie, dan kan ik ook mijn eigen landschappen maken.
 • 🎨🎨🎨 Ik denk dat iedereen wel kan genieten van Dinie van der Meijde’s Panorama Kunst!

Dinie van der Meijde’s Panorama Tentoonstelling

Dinie van der Meijde is een Nederlandse kunstenaar die in 2020 haar eerste solo tentoonstelling organiseerde genaamd ‘Panorama’. Deze tentoonstelling was te zien in het Centraal Museum in Utrecht en was een groot succes. De titel ‘Panorama’ verwijst naar het feit dat de tentoonstelling bestond uit een groot aantal schilderijen die samen een panorama vormden. Dit panorama gaf de kijker een idee van de visie van Van der Meijde op de wereld en de mensheid. De schilderijen van Dinie van der Meijde zijn gemaakt met behulp van olieverf en acrylverf.

Ze maakt gebruik van felle kleuren en abstracte vormen om haar visie tot uiting te brengen. Haar werk is geïnspireerd door de natuur, het universum en het menselijk lichaam. Van der Meijde gebruikt deze elementen om te laten zien hoe alles met elkaar verbonden is en hoe we als mens onderdeel zijn van een groter geheel. Een van de opvallende werken op ‘Panorama’ was het schilderij ‘Big Bang’. Dit werk bestaat uit meerdere panelen waarop Van der Meijde de ontwikkeling van het heelal heeft afgebeeld.

Elk paneel toont een andere fase in het ontstaan van het universum, van de oerknal tot aan het moment waarop sterren werden geboren. Het werk geeft de kijker een indrukwekkend beeld van de kosmische tijdlijn en laat zien hoe klein wij eigenlijk zijn ten opzichte van het universum. Een ander opvallend werk op ‘Panorama’ was ‘Connection’. Dit schilderij bestaat uit meerdere panelen waarop Van der Meijde verschillende organen van het menselijk lichaam heeft afgebeeld. Elk paneel toont een ander orgaan, zoals de hersenen, de longen en het hart.

Door deze organen samen te brengen in één werk laat Van der Meijde zien hoe alles met elkaar verbonden is en hoe ons lichaam functioneert als één geheel. Het werk nodigt de kijker uit om na te denken over het belang van gezondheid en welzijn en hoe we goed voor ons lichaam kunnen zorgen. Al met al was ‘Panorama’ een prachtige en indrukwekkende tentoonstelling die een goed beeld geeft van Dinie van der Meijde’s visie op de wereld. Haar kleurrijke schilderijen laten zien hoe alles met elkaar verbonden is en hoe.

Onderwerp Dinie van der Meijde’s Panorama Tentoonstelling
Datum Van 1 juli tot en met 30 september 2021
Locatie De Kunsthal in Rotterdam
Beschrijving Dinie van der Meijde is een Nederlandse kunstenares die bekend staat om haar panoramaschilderijen. In deze tentoonstelling worden haar meest recente werken tentoongesteld, waarbij ze de kijker meeneemt op een reis door verschillende landschappen en steden. Haar gebruik van kleur en licht zorgt voor een bijzondere ervaring voor de bezoeker.
Toegangsprijs Volwassenen: €15,- / Kinderen tot en met 18 jaar: gratis
Openingstijden Maandag t/m zaterdag: 10:00 – 17:00 uur / Zondag: 11:00 – 17:00 uur
Negative samenvatting: Deze term verwijst naar een situatie, gebeurtenis of houding die als ongunstig, onaangenaam of schadelijk wordt ervaren. Negatieve aspecten kunnen leiden tot ongewenste gevolgen, pessimistische gedachten en ontevredenheid. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen positieve en negatieve aspecten om een gezonde en gelukkige levensstijl te handhaven.